Interviu- Popa Andrada

  1. În primul rând mulțumim că ai acceptat acest interviu. Spune-ne, te rog, cum ai aflat de echipa CSU ASE? Ai căutat noi oportunități de a te dezvolta?
    R: Cu mare drag! Secția de șah s-a înființat în iulie 2020 și a avut drept prim obiectiv participarea la Campionatele Naționale pe echipe, ce urmau să se desfășoare în luna septembrie. Eu participasem deja, împreună cu alți 3 colegi (Costachi Mihnea, Posedaru Bogdan și Manitcaia Alina) la un concurs de șah pe echipe, la care am reprezentat facultatea și am câștigat locul I, iar așa au aflat unii profesori că joc șah, astfel că am primit o ofertă de a mă transfera la CSU ASE și am acceptat imediat.

 

  1. Cum te-ai adaptat echipei?
    R: A fost foarte ușor să mă adaptez. Toată lumea este pasionată, amabilă și profesionistă; suntem o echipă în adevăratul sens al cuvântului și mă bucur enorm că am ocazia să fac parte dintr-un astfel de club.

 

  1. Ce abilități ai reușit să-ți dezvolți alături de CSU ASE?
    R: Cred că de când sunt la CSU ASE am avut ocazia de a dezvolta abilități, pe care nici nu știam că le am. Am avut ocazia să mă implic în diferite activități de organizare și gestionare a diferitelor evenimente. Clubului organizează foarte multe proiecte în care sunt implicați sportivi și oferă încredere pentru cei care își doresc să învețe, să construiască și să performeze. Și nu în ultimul rând este foarte important că studenții sunt încurajați să facă sport.

 

  1. În club se poate înscrie orice student doritor sau va trebui să îndeplinească unele criterii?
    R: Orice student se poate înscrie la club, să se legitimeze și să joace în competiții. Acest lucru nu necesită neapărat cunoștințe deosebite, poți chiar să nu știi cum se joacă, dacă te atrage și îți place înveți alături de noi! Doar pentru intrarea în echipa de performanță trebuie să treci probele de selecție.

 

  1. Iar în final aș dori să aflu ce sfat ai oferi potențialilor jucători de șah?
    R: Șahul este un sport pentru oricine este deschis să încerce. Cred că este păcat, mai ales pentru cei pasionați, să aibă ocazia de a intra într-o super echipă atât de ușor și să o piardă din cauza fricii/rușinii. La CSU ASE ai doar de câștigat!

  2. Îți mulțumim!
    R: Eu vă mulțumesc! A fost o plăcere și sper că vom inspira și le vom da curaj studenților curioși și pasionați să vină în echipa CSU ASE!

1 thought on “Interviu- Popa Andrada”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top