Interviu- Lipianu Ana

  1. Spune-ne despre tine, Ana, cum te-ai descrie, ce pasiuni ai?
    R: Mă numesc Lipianu Ana-Andreea, am 18 ani, sunt anul 1 la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București și sunt mentora echipei AutoVortex.

    Hobby-ul meu principal este robotica, făcând parte din echipa AutoVortex de 4 ani am reușit să mă dezvolt foarte mult pe această ramură. Pe lângă această pasiune inginerească, makeup-ul este un alt hobby de-ale mele, fiind modul meu zilnic de relaxare.

  1. Cum ți-ai descoperit această pasiune pentru robotică?
    R: Am fost atrasa de calculatoare încă de la grădiniță, începând cu cursuri de Paint chiar de atunci. În clasa a III-a am descoperit programarea în C++. Ajungând la liceu am considerat că vreau să trec la următorul pas și mi-am dorit să învăț să fac un robot de la 0: de la partea de asamblare și mecanică până la programare și testarea funcționalității.
  1. Ce te motivează în activitatea profesională?
    R: Motivația mea este amplificată exponențial de numeroasele premii obținute în cadrul echipei. Gustul dulce al victoriei m-a motivat întotdeauna și acum, ca mentor, încerc să încurajez noile generații să continue tradiția de campioni internaționali.
  1. Care este cea mai frumoasă amintire din timpul unei competiții?
    R: Am avut parte de foarte multe aventuri, dar aș spune că amintirea mea preferată este experiența de pe teren de la competiția din St Petersburg. Emoția, stresul, scorul strâns, toate au conturat o atmosfera încărcată, dar a fost prima data când am simțit cu adevărat o competiție. Trăirea de pe teren este diferită de cea de la stand. Ești direct răspunzător de rezultat, fie bun sau rău și trebuie să dai tot ce ai mai bun în cele 2 minute și jumătate de meci pentru a avea parte de satisfacția finală de a deveni , iar, campion.

  2. Care a fost cel mai greu obstacol de până acum?
    R: Am fost prima fată din echipă care și-a dorit să se afirme și să programeze robotul. A fost un început cam greu, dar am reușit să căștig încrederea echipei și am demonstrat tuturor că robotica este și pentru fete.

  3. Unde te vezi în viitor?
    R:
    Încă din clasa a IX- a m-am gândit la a profesa în domeniul roboticii pe viitor, acum urmând tot o facultate de profil. Doresc să implementez un robot psiholog și să mă axez pe partea de inteligență artificială sentimentală, fiind o ramură oarecum neatinsă și inedită în România.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top